O NAMA


Ladika d.o.o. je građevinska tvrtka koja obavlja djelatnosti visokogradnje i niskogradnje. Poslujemo od 1997. godine, a u posljednjih nekoliko godina sve više se bavimo i gradnjom drvenih kuća.
Izvodimo klasične građevinske poslove, a u posljednje vrijeme gradimo drvene kuće u raznim izvedbama, (poluoblica, klasične tradicionalne hrastove kuće, preseljenje i renoviranje starih Posavskih kuća, unutarnje uređenje vrtnih terasa i sjenica).

Zašto drvo?

Zbog svih svojih karakteristika drvo se i danas, u postindustrijsko i postmoderno doba, s velikom pozornošću proučava u svim sferama obrazovanja i poslovanja. Ubraja se u najomiljenije i najljepše građevne materijale, no zahtijeva i posebnu obradu – stručna ugradnja, ispravna zaštita od utjecaja okoliša i štetočina te redovito održavanje – glavni su preduvjeti za kvalitetnu drvenu gradnju.

  • Drvene kuće su ekološki prihvatljive
  • Predstavljaju zdraviji životni prostor bez štetnih zračenja i s pozitivnim psihološkim učinkom za stanare, djeluju antistresno
  • Drvo je najvažniji prirodni termoizolacijski materijal
  • Drvo je jedan od najizdržljivijih i izuetno postojanih građevinskih materijala – ispravno postavljene i održavane kuće mogu trajati stoljećima (u Sibiru i Skandinaviji, primjerice, postoje drvene kuće stare 600-700 godina)
  • Drvene kuće imaju izvrsnu akustiku

Pitanje globalnog zatopljenja i zabrinjavajućeg učinka čovjekova djelovanja na okoliš sve se više usmjerava na apele pojedincu, od kojega se traži promjena životnih navika i štedljiviji način života glede potrošnje energije. Sve građevine koje će se u Hrvatskoj graditi nakon 2011. godine trebaju biti građene prema uvjetima Akcijskog plana za energetsku učinkovitost, koji je 31. siječnja 2008. godine donio Europski parlament u svojoj rezoluciji 2007/2106 INI. Energetska ušteda postaje standard, a priča o drvetu i drvenoj kući, izgrađenoj po tehnologiji koja se temelji na energetskoj učinkovitosti nudi upravo jedno takvo rješenje.

TOP